No 'slide' images have been detected!
How To Add Images To Your Slider
  1. View your project in edit mode by clicking the edit button.
  2. Import or drag and drop an image into your editor.
  3. Double click the image and in the popup menu change the filename to something that starts with 'slide'.
  4. Add as many images as you want and make sure to also change the filenames to something that starts with 'slide' (e.g. slide-2.jpg, slide-3.jpg).

Apple Mac Support

Ανεξάρτητη Τεχνική Υποστήριξη και Service για τα Apple Mac, 7 Ημέρες την Εβδομάδα 10:00-20:00





Ελληνική Νομοθεσία

Οι πάροχοι θα πρέπει να μπλοκάρουν τις πειρατικές ιστοσελίδες με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου!




Μια νέα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ίσως αλλάξει τα δεδομένα στον χάρτη του Internet, καθώς με αφορμή μια διαμάχη στην Αυστρία έκρινε ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών θα υποχρεούνται να αποκλείουν τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν πειρατικό υλικό εάν λάβουν σχετική εντολή από την κυβέρνηση της κάθε χώρας.

Συγκεκριμένα, δύο εταιρείες  ζήτησαν από τον πάροχο UPC να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδα που προσφέρει δωρεάν live streaming ταινιών (των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα τους ανήκουν), αλλά η UPC αρνήθηκε αναφέροντας ότι δεν είναι υπεύθυνη για τέτοιου είδους θέματα από τη στιγμή που οι ενέργειες της ιστοσελίδας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις δικές της. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να τους δίνει εντολή για κάτι τέτοιο, ενώ σε περίπτωση που μπλοκάρουν την ιστοσελίδα θα είναι και πάλι εύκολη η παράκαμψη από τους χρήστες.

Όμως, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαφώνησε με τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν απαιτεί συγκεκριμένη σχέση μεταξύ του μέσου που καταπατά τα πνευματικά δικαιώματα και του παρόχου που το φιλοξενεί για να εκδώσει μια διαταγή απαγόρευσης.

Πάντως, το μπαλάκι θα πηγαίνει στην κυβέρνηση κάθε χώρας ώστε να αποφασίζει αυτή αν θέλει να πιέσει τους παρόχους για το μπλοκάρισμα πειρατικών ιστοσελίδων. Θα έχει ενδιαφέρον…

...Η Apple αναγκάστηκε να "αναθεωρήσει" την πολιτική εγγυήσεων και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες...




Η Apple το προηγούμενο χρόνο είχε αναθεωρήσει την πολιτική εγγυήσεων που ακολουθεί στην Ιταλία με πρόστιμο της τάξεως των €900,000 για τη μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της Ευρώπης, που υποχρεώνει κάθε εταιρεία να ακολουθεί πολιτική εγγύησης δύο χρόνων.

Μέχρι τώρα η Apple προωθούσε την εγγύηση που παρείχε στα προϊόντα της διάρκειας ενός χρόνου, με αποτέλεσμα να ασκηθούν εναντίον της ένα πλήθος κριτικών από κυβερνήσεις και από καταναλωτικές. Όμως πλέον η εταιρεία αναθεώρησε την πολιτική της και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου αυτή να συμφωνεί με τους νόμους, σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, διευκρινίζοντας την υποχρέωσή της να παρέχει διετή εγγύηση σε προϊόντα Apple, έπειτα από την αγορά τους.

Δεν διευκρινίζεται από πότε θα ισχύσει η νέα τακτική της εταιρείας, αλλά αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα παρείχε δύο χρόνια εγγύηση μόλις σε πρόσθετα, επιπληρωμή AppleCare πακέτα που διαθέτει.

PRISM: Ποιούς αφορά, ποιοί επωφελούνται και πώς δεν μπορείς να προστατευτείς με τίποτα!




Πριν από μερικές μέρες ήρθε στην επιφάνεια ένα νέο πρωτοφανές σκάνδαλο σύμφωνα με το οποίο οι μεγαλύτεροι διαδικτυακοί κολοσσοί όπως οι Google, Facebook, Microsoft, Yahoo, Apple κ.α. υποχρεούνται να μοιράζονται τα δεδομένα που αφορούν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες των χρηστών τους με την NSA και το FBI βάσει του μυστικού προγράμματος PRISM.

Τέτοια σενάρια κυκλοφορούσαν εδώ και πολλά χρόνια, για πρώτη φορά όμως στη δημοσιότητα δόθηκαν χειροπιαστές αποδείξεις ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας αντλούν μαζικά πληροφορίες από τους servers των προαναφερθεισών εταιρείων.

Η στάση της Google

Ενώ αρχικά -όπως και οι περισσότερες εταιρείες- η Google αρνήθηκε την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας με τους δύο κυβερνητικούς φορείς, αργότερα άλλαξε στάση και αποφάσισε να μιλήσει ευθέως για το πώς παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, Chris Gaither, ο κολοσσός της αναζήτησης δεν παρέχει απευθείας πρόσβαση στους servers της αλλά έχει έναν αποκλειστικό dropbox server για την NSA όπου τα αρχεία μεταφέρονται μέσω FTP, ενώ πιο σπάνια τα αρχεία εκτυπώνονται και παραδίδονται χέρι-με-χέρι.

Εν συνεχεία, η Google ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Eric Holder, και τον Διευθυντή του FBI, Robert Mueller, να της επιτρέψουν να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις εντολές που έχει λάβει από την κυβέρνηση σχετικά με το μυστικό πρόγραμμα PRISM. Όπως αναφέρει στην επιστολή της, σκοπός της είναι να αποσαφηνίσει στην κοινή γνώμη ότι η ανάμειξη της δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αναφέρουν τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα.

Ποιούς αφορά το PRISM;

Mπορεί το PRISM να σχετίζεται με τις επικοινωνίες που πραγματοποιούνται εντός των ΗΠΑ, αυτό όμως δε σημαίνει ότι αποτελεί αμερικανική υπόθεση και δεν αφορά την Ευρώπη. Άλλωστε, όσο χρησιμοποιούμε υπηρεσίες αμερικανικής προελεύσεως και επικοινωνούμε με κατοίκους των ΗΠΑ, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να θεωρούμε ότι παραμένουμε ανεπηρέαστοι.

Προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο, η Ευρωπαία Επίτροπος Viviane Reding ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με το PRISM και άλλα τυχόν “μυστικά” προγράμματα παρακολούθησης μέσα από επιστολή που απέστειλε στον Eric Holder. Ανάμεσα στα ερωτήματα που έθιξε ήταν αν το πρόγραμμα στοχεύει και σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε τι είδους δεδομένα έχουν πρόσβαση οι αμερικανικές αρχές και πώς μπορεί κανείς να αποτρέψει την παρακολούθηση των επικοινωνιών του. Η Ευρωπαία Επίτροπος αναμένεται να συναντηθεί εντός των ημερών με τον Eric Holder στο Δουβλίνο για να συζητήσουν από κοντά όλα αυτά τα καίρια ζητήματα.

Άλλωστε, εκτός από τις ΗΠΑ πολλές είναι οι χώρες που ζητούν από τις τεχνολογικές εταιρείες να τους παρέχουν δεδομένα για τους χρήστες τους, με τρανά παραδείγματα τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τουρκία.

Από την άλλη πλευρά, πολλά είναι και τα μέλη της ΕΕ που αντιδρούν στο PRISM αναφέροντας ότι έρχεται ενάντια στη νομοθεσία τους και ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μεσολαβήσει, με πρώτη και κύρια τη Φινλανδία.

Τι με πειράζει αν δεν έχω κάτι να κρύψω;

Ορισμένοι ίσως αναρωτιούνται τι το τόσο κακό μπορεί να σου κάνει το PRISM εάν δεν έχεις κάτι να κρύψεις. Το θέμα είναι ότι ο καθένας έχει κάτι να κρύψει ακόμα και αν δεν αφορά κάποια εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια και θα πρέπει να αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του να μπορεί να προστατεύει την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά του δεδομένα. Με άλλα λόγια, ακόμα και αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις και ουδέποτε κάποιος ασχοληθεί με τις τηλεφωνικές συνομιλίες, τα μηνύματα και τα emails σου, εσύ θα πρέπει να ζεις με τη σκέψη ότι κάτι τέτοιο μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί.

Ποιοι επωφελούνται από το PRISM;

Είναι προφανές ότι αυτές που επωφελούνται κυρίως είναι οι εταιρείες κρυπτογράφησης, αφού οι χρήστες αντιλαμβάνονται πλέον τον κίνδυνο και στρέφονται προς τα προϊόντα τους. Εταιρίες όπως οι Silent Circle, GNUPG και Cryptocat παρέχουν κρυπτογράφηση end-to-end, κάτι που σημαίνει ότι για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στα δεδομένα σας θα πρέπει να τη ζητήσει απευθείας από εσάς τους ίδιους.

Πώς μπορώ να προστατεύσω τα δεδομένα μου;

Δυστυχώς αν θέλετε να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή θα πρέπει να ξεχάσετε τις συνομιλίες από smartphones, τις αναζητήσεις στη μηχανή της Google, τις επισκέψεις στο Facebook, τα Skype, YouTube, Gmail, Yahoo Mail και Google Drive και να αναζητήσετε άλλες λιγότερο διαδεδομένες εναλλακτικές. Ειδάλλως θα πρέπει να ελπίζουμε ότι οι αντιδράσεις περισσότερων από 85 μεγάλων οργανισμών και της συντριπτικής πλειοψηφίας των απλών χρηστών θα αποδειχτούν ικανές να δώσουν τέλος στο μυστικό πρόγραμμα παρακολούθησης των ΗΠΑ…

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η Apple γιά τις "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ" εγγυήσεις των προϊόντων της, οι οποίες δεν τηρούν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία γιά 2 Έτη Εγγύηση!




EU Justice Commissioner Viviane Reding has reportedly penned a letter to member state ministers that asks them to verify that Apple is notifying customers that they are entitled to two-year product warranties.

As reported by Bloomberg, Reding wrote that Apple is "prominently" advertising its one-year warranty, but does not appear to be telling customers that EU law requires a minimum two-year warranty. As a result, customers might be buying pricier Apple Care plans rather than taking advantage of free, two-year plans.

"These are unacceptable marketing practices," Reding wrote.

Reding's office did not immediately respond to a request for comment.

The letter comes about a year after Apple incurred a 900,000 Euro ($1.2 million) fine from the Italian Antitrust Authority for misleading consumers when it comes to warranties. Apple provided "unclear information on payments for additional assistance offered to consumers" and had not "fully implemented the two-year guarantee by the producer," Italian officials said at the time.

According to Apple's Hardware Warranties website, Cupertino provides a one-year warranty on its products in the U.S. Despite the rules in the EU, however, the website also lists its warranties as valid for one year across Europe. A MacBook Air purchased in Italy, for example, includes a one-year warranty, the site says. A new iPad bought in France? Also one year.

A separate website elaborates on warranty option in the EU. "When you purchase Apple products, European Union consumer law provides statutory warranty rights in addition to the coverage you receive from the Apple One-Year Limited Warranty and the optional AppleCare Protection Plan," the website says.

More details are below; click for a larger image.

According to the EU, meanwhile, warranties apply across all member states. As of Sept. 2010, Apple introduced cross-border warranty repair services across all EU and European Economic Area countries.


Πηγή: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2410413,00.asp

Πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανεπαρκή ενημέρωση μας!




Εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα καλούνται να καταβάλλουν οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για παλαιότερη απόφασή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σχετικά με την παραβίαση των υποχρεώσεών τους όσον αφορά την ορθή, έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών.

Οι παραβάσεις είχαν σημειωθεί και από τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας, κατά την αύξηση του ελάχιστου χρόνου χρέωσης κλήσεων και βιντεοκλήσεων, το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2009.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, υπολογίζεται ότι 4,2 εκατομμύρια συνδρομητές συμβολαίου είχαν επιβαρυνθεί οικονομικά χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί επαρκώς από τις εταιρίες.

Τα πρόστιμα ανέρχονται σε 1,5 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο COSMOTE και 700 χιλ. ευρώ για τη WIND Ελλάς. Εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής της Vodafone Ελλάδας για την ίδια υπόθεση.

Ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης κλήσεων αφορά τον αρχικό χρόνο ομιλίας για τον οποίο θα τιμολογηθείτε ανεξάρτητα από το εάν η κλήση σας διήρκεσε λιγότερο. Εάν ο ελάχιστος χρόνος είναι 60 δευτερόλεπτα, τότε κάθε φορά που καλείτε κάποιον για να πείτε «Καλημέρα» (μια συνομιλία δυο-τριών δευτερολέπτων) χρεώνεστε για κλήση πολλαπλάσιας διάρκειας. Για να διακρίνετε το μέγεθος της επιβάρυνσής σας σε μηνιαία βάση, ρίξτε μια ματιά στον λογαριασμό σας και αναζητήστε την συνολική διάρκεια των κλήσεών σας (πόσο πραγματικά μιλήσατε) και την τιμολογηθείσα διάρκεια (για πόσα λεπτά πληρώνετε).

Στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ η τύχη του VDSL στην Ελλάδα!




Στην Ολομέλεια της Εθνικής Επτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να κριθεί εάν ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις για την έναρξη της παροχής υπηρεσιών VDSL στην Ελλάδα από όλους τους παρόχους υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης, «ανταγωνιζόμενοι υγιώς».

Αυτό ήταν το μόνο σχόλιο που κάνει επισήμως η ανεξάρτητη Επιτροπή, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του tech.in.gr. Οι συζητήσεις με τον ΟΤΕ και τους παρόχους, για την παροχή VDSL από το δίκτυό του, έχουν ολοκληρωθεί, και στην Ολομέλεια της Δευτέρας, εκτιμάται ότι θα κριθεί εάν όλα όσα συζητήθηκαν στις 17 Ιουλίου 2012 ικανοποιούνται.

Πάντως, όλοι έχουν συμφωνήσει ότι η εμπορική διάθεση των υπηρεσιών θα γίνει ταυτόχρονα από όλους. Ο ΟΤΕ δηλώνει έτοιμος (εδώ και 19 μήνες), έχει ανακοινώσει τιμές και υπηρεσίες, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο και, δηλώνει πως περιμένει από την Επιτροπή να καθορίσει «το βαθμό κερδοφορίας του».

Εάν η ΕΕΤΤ κρίνει ότι οι προϋποθέσεις -που δεν αφορούν μόνο στις τιμές, αλλά και σε άλλα θέματα που σχετίζονται με το είδος των υπηρεσιών, τις παρεμβολές και άλλα-, πληρούνται, τότε η ΕΕΤΤ θα πρέπει να εγκρίνει τις τιμές του ΟΤΕ και τότε θα δούμε VDSL «γρήγορα» (εντός του 2012). Διαφορετικά, ο κύκλος συζητήσεων θα ανοίξει εκ νέου.